onsdag 16 mars 2016

Fraktionerad laserbehandling mot acneärr.Voine voine… Tonåren är inte lätt och blir verkligen inte enklare om man bombarderas med acne, speciellt inte med sådan acne som får huden att se ut som krater. På den tiden (70-80-talet) fanns det inte mycket att göra åt just acneärr men utvecklingen har gått framåt och nu hittar du hjälp där ärren reduceras och ger en jämnare och finare hudyta.

Svetka Stulic, som arbetar hos dr Tore som undersköterska och laserterapeut, drabbades hårt av acne när hon var tonåring. ”Det var en hemsk period. Jag såg ut som en pizza i ansiktet och det gjorde ont, stramade och kliade. När de äntligen försvann så fick jag stå ut med groparna i ansiktet, speciellt på käk- och kindpartiet”, säger hon.

Groparna har Svetka fått stå ut med under många år och hon har försökt dölja den kraterliknande ytan med smink men tyvärr…

Och så en dag så sa Tore att de kommer att börja med Fraktionerad laserbehandling mot acneärr på kliniken och Svetka var inte sen med att ställa sig först på listan.  

”Äntligen fanns det något att göra åt mina ärr. Det är inte för inte som det heter: Bättre sent än aldrig”, säger Svetka.Behandlingen görs med laser där lasern gör små ytliga hål i huden och där 20% tas bort av hudytan. De resterande 80% av hudytan gör att det läker lätt och lämnar få biverkningar. För bästa resultat behöver man göra cirka 4-5 behandlingar.

”Vill man vara fin får man lida pin. Självklart känns det när lasern går över partierna i ansiktet. Efteråt, på själva behandlingsdagen (dag 1 alltså), hettar det och man ser ut som en nykokt kräfta men det står jag ut med för resultatet ger mig finare och jämnare hy”, säger Svetka.

Precis samma upplevelse och ord har de fått höra på kliniken av de kunder som också gjort behandlingen. Ärren försvinner inte helt men det blir en märkbar ärr reduktion och en bättre hudstruktur.

Dag två efter behandlingen slutar det hetta i ansiktet. På bilden ovan ser du Svetka som hon såg ut på dag tre, fortfarande röd men utan några biverkningar. Efter fem dagar går det bra att sminka sig igen.

”Vi provar alla våra behandlingar själva här på kliniken. Dels för att ta tag i sådant som vi själva vill få ”ordning” på och dels för att vi vill veta och uppleva hur det kommer att kännas för våra kunder."
"Fraktionerad behandling mot acneärr är det bara jag som gjort här eftersom ingen annan på kliniken har haft problem med acne som jag haft. Jag är supernöjd och har gjort behandlingen tre gånger och är så tacksam för att det äntligen finns hjälp”, berättar hon och hälsar att om du också har bekymmer med acneärr är du mer än välkommen att höra av dig.

Växjö Medical Center AB

Telefon: 0470-57 10 40

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar